Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hovädzie mäso

Španielske vtáčiky

Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, korenie, majoránka, horčica, 50 g údenej slaninky, 2-3 sladkokyslé uhorky, 2 vajcia uvarené natvrdo, 1 veľká cibuľa, 3 PL masti, hovädzí vývar (z kocky), 2 PL hladkej múky, 1 PL masla.

Postup: Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme. potom ich posolíme, okoreníme a potrieme na jednej strane s horčicou. Na takto pripravené plátky mäsa ukladáme po pásiku slaninky, po plátku uhorky, po štvrtinke natvrdo uvareného vajca a po koliečku cibule. Naplnené plátky zvinieme do vtáčkov a zviažeme niťou. Na tuku opražíme na kocočky pokrájanú zvyšnú slaninku, pridáme nadrobno nasekanú zvyšnú cibuľu. opražíme a pridáme pripravené vtáčiky. Vtáčiky opečieme zo všetkych strán, potom ich podlejeme vývarom a prikryté necháme dusiť. Počas dusenia podľa potreby vtáčiky podlievame vývarom a obraciame. Mäkké vtáčiky vyberieme, šťavu zahustíme múkou doriedime vývarom a za občasného premiešania povarímeasi 15 minút. Potom do šťavy pridáme zvyšné nasekané sladkokyslé uhorky a zvyšky vajca. Omáčku dochutíme soľou, korením a majoránkou. Zo závitkov odstránime nite, vložíme naspäť do omáčky a ešte spolu 5 minút povaríme. Podávame s dusenou ryžou alebo s varenými zemiakmi

Zdieľaj recept | Pridané dňa 21. 07. 2008 | 5769 x prečítané | Počet komentáov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18228 hl.)
 
Jednoduché (5570 hl.)
 
Lacné (5262 hl.)
 
Overené - tradičné (4899 hl.)
 
Je mi to jedno (4855 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38814
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server